Een woning verkopen doet u niet elke dag. Daarom nemen onze NVM-makelaars deze taak graag van u over. Samen met u gaan wij graag de uitdaging aan. Daarbij kiezen we voor een persoonlijke aanpak: als verkoper staat u altijd op de eerste plek. Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van uw woning? Van 'Te Koop' naar 'Verkocht' in 9 stappen.

Stap 1: Inverkoopname gesprek

Tijdens het definitieve inverkoopname gesprek bespreken wij de definiteve vraagprijs, onze verkoopstrategie, stemmen het promotiepakket af en maken we afspraken over de start van het verkoopproces. Voor het aanmelden van uw woning stellen wij een online verkoopdossier samen.

Stap 2: Promotieplan

Onze media supplier neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. Op de dag van de afspraak spreekt de media supplier de woning met u door. De fotografie en de video van de woning is het eerste waarmee geïnteresseerden in aanraking komen. Onze media suppliers weten precies hoe ze de woning uitnodigend en professioneel in beeld moeten brengen. Door jarenlange ervaring en interne opleidingen is de kwaliteit van onze woningfotografie hoog. Een potentiële koper kan op deze manier een goede afweging maken of een fysieke bezichtiging de moeite waard is.

Stap 3: Start verkoop

Zodra het promotiemateriaal gereed is en wij de alle informatie hebben ontvangen starten we met de verkoop van uw woning. In overleg met u wordt eventueel een start datum voor de eerste bezichtigingen vastgesteld.Vervolgens zal uw woning in een periode van 3 dagen stapsgewijs zichtbaar worden.

  • Zoekers/zoekopdrachten en makelaars
  • We doen er alles aan om de woning zo aantrekkelijk mogelijk weer te geven door gebruik te maken van professionele woningfotografie, plattegronden en creatieve teksten. Het in de markt brengen van de woning gebeurt vooral online. We plaatsen de woning op ons breed social media netwerk Facebook, Instagram en YouTube en onze website.
  • Funda.nl

Stap 4: Bezichtigingen

Na alle eerder genoemde stappen zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat de eerste geïnteresseerden zich melden. Onze makelaars coördineren en begeleiden de bezichtigingen. Hoe beter uw woning wordt gepresenteerd, hoe groter de kans op een succesvole verkoop! We nemen ruim de tijd om de potentiële koper de sfeer van uw huis te laten proeven. Om de bezichting prettig te laten verlopen, gaat onze voorkeur uit naar de afwezigheid van de verkopers en/of huisdieren. Zo kunnen wij ons concentreren op het doel: een succesvolle verkoop! U ontvangt dezelfde dag een telefonisch verslag van onze bevindingen.

Stap 5: Bod geaccepteerd en nu?

Voor een goede begeleiding tijdens de onderhandelingen kunt u vertrouwen op onze verkoopmakelaar. Dankzij onze jarenlange ervaring in het begeleiden van het verkopen van een woning kan onze verkoopmakelaar de emotie uit dit proces halen, zodat we tot een optimale overeenkomst komen. Naast het opstellen van de verkoopvoorwaarden (o.a. datum van oplevering) maakt de makelaar samen met u en de koper afspraken over de eventuele zaken die achterblijven in uw woning.

Stap 6: Koopovereenkomst

Hoera! Na de geslaagde onderhandelingen kan dan eindelijk de koopovereenkomst worden opgesteld. Welke stappen er volgen na de mondelinge overeenstemming zetten we hieronder op een rijtje.
  1. De kopende partij wordt gevraagd hun gegevens aan te leveren.
  2. Na het ontvangen van de gegevens van de kopende partij gaan we aan de slag met het concept van de koopovereenkomst. Alle gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd, zeker niet onbelangrijk!
  3. De conceptovereenkomst wordt ter controle zowel naar de verkopende als de kopende partij verstuurd.
  4. Nadat partijen de akte hebben nagekeken maken wij een tekenafspraak. Tijdens het ondertekenen van de overeenkomst, nemen wij deze zorgvuldig met u door. Wanneer zowel u als de koper zijn handtekening heeft gezet is de koopovereenkomst gesloten.
Dan breekt er nog een spannende periode aan, de drie dagen bedenktijd gaat in. Zie stap 7, uitleg bedenktijd. Bij De Leeuw Makelaardij weten wij als geen ander dat dit een spannende periode is, en zullen u daarom volledig bijstaan met al uw vragen. Wij streven naar een zorgeloze afwikkeling en zijn pas tevreden als u dat bent.

Stap 7: 3 dagen bedenktijd

De koopovereenkomst is nu tot stand gekomen en de wettelijke bedenktijd van 3 dagen gaat lopen. Na deze 3 dagen is de woning of verkocht onder voorbehoud of verkocht, afhankelijk of er ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst zijn opgenomen. Het getekende koopcontract wordt door ons naar de notaris verstuurd.

Regels drie dagen bedenktijd
  • Regel 1: Het begin van de bedenktijd. Een dag is een hele dag. De dag waarop de ondertekende koopovereenkomst door de koper wordt ontvangen, telt dus nooit mee voor de bedenktijd. De bedenktijd begint de volgende dag.
  • Regel 2: De bedenktijd moet aflopen NA een werkdag: De bedenktijd wordt wettelijk verlengd als de bedenktijd afloopt in het weekeinde of op een algemeen erkende feestdag. In dat geval wordt de termijn verlengd tot aan de eerste ‘werkdag’ daarna.
  • Regel 3: Van de drie dagen mag er hooguit één geen werkdag zijn: Een termijn van drie dagen moet tenminste twee werkdagen bevatten. Met andere woorden, van de drie dagen mag er hooguit één een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag zijn. Als twee of drie dagen geen werkdag zijn, dan schuift de bedenktijd op totdat deze twee werkdagen heeft geduurd.


Stap 8: Gefeliciteerd uw woning is verkocht!

De makelaar heeft u gebeld om te laten weten dat de ontbindende voorwaarden zijn verlopen. De koper heeft geen beroep gedaan op de door hem gestelde ontbindende voorwaarden. Dit houdt in dat de overeenkomst op grond van deze voorwaarden ook niet meer kan worden ontbonden.Wij zullen uw woning op onze website www.deleeuw.nl en funda.nl als ‘verkocht’ publiceren en de verkocht sticker kan worden geplakt, gefeliciteerd!


Stap 9: Naar de notaris

De door de kopende partij gekozen notaris zal aan de slag gaan met de afhandeling van de getekende koopovereenkomst. De notaris zal op basis van de getekende koopovereenkomst een akte van levering opstellen en de dag van de overdracht voorbereiden. Een aantal dagen voor de overdracht, krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Het is van belang om dit goed te controleren, uw makelaar zal deze documenten ook voor u nakijken. Daarnaast kan de koper voor de levering de woning inspecteren om te zien of alles is achtergelaten zoals afgesproken. De makelaar zal bij deze afspraak aanwezig zijn.


Gratis waardebepaling

Wilt u uw woning ook succesvol verkopen? De woningmarkt is continu in beweging en de waarde van uw woning dus ook. Wij hebben dagelijks te maken met deze markt. Daardoor hebben we als geen ander inzicht in de actuele waarde van uw woning. Maak nu een afspraak voor een gratis waardebepaling. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we wederzijdse verwachtingen, bekijken we samen uw woning en informeren we u over onze unieke aanpak. Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak, daarom bieden wij u de mogelijkheid om zelf uw makelaar te kiezen. Maak kennis met onze makelaars.

Manon Gerrard

Contact

Manon Gerrard
(Commercieel medewerker)

 
Onze vestigingen

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.