Nieuws

33333688 de horn ext vv1d 01 LRIn Het Lint gelegen in de Rijnsburgse wijk De Horn worden 25 duurzame woningen gebouwd (8 eengezinswoningen, 2 twee-onder-een-kap woningen, 3 vrijstaande woningen en 12 sociale huurappartementen).

Riche KatwijkHet is zover; de verkoop van RICHE Katwijk is gestart! Op deze fantastische plek tussen de duinen met uitzicht op zee waant u zich ‘RICHE’.

Het LintEind dit jaar start Van Rhijn Bouw weer met bouwen in nieuwbouwwijk De Horn in Rijnsburg. Zij bouwen hier in project Het Lint een mix van 12 sociale huurappartementen, 8 eengezinswoningen, 3 vrijstaande woningen en 2 twee-onder-een-kap woningen. De verkoop start voor de zomer. 

IMG 8841De waarde van jouw woning kan door verschillende mensen worden vastgesteld, bijvoorbeeld door een makelaar, een taxateur of de gemeente. De WOZ-waarde van een woning is meestal lager dan de marktwaarde. Maar voor die marktwaarde worden soms verschillende begrippen gebruikt. We geven je een overzicht van de belangrijkste begrippen waarmee je als (ver)koper of huiseigenaar te maken krijgt.

shutterstock 13111958Per 1 januari 2023 is het gebruik van het digitale biedlogboek bij verkoop van woningen verplicht voor leden van de NVM. Dat betekent dat als je biedt op een huis, je inzicht kunt krijgen in de biedingen. Daardoor is het koopproces bij een NVM-makelaar transparant voor iedereen. Alle biedingen van kandidaat-kopers worden automatisch vastgelegd in een geanonimiseerd Biedlogboek.

Bouwkundig voorbehoudDe aan- of verkoop van een huis is voor veel mensen de meest kostbare beslissing van hun leven. Hoe voorkomt je als verkoper en koper teleurstellingen en juridische problemen rondom ‘verborgen gebreken’? Praktische tips voor kopers en verkopers.

Jan aankoopNaast de regels van het bieden en onderhandelen is het belangrijk om stil te staan bij de verschillende biedsystemen, die tijdens een verkoopproces kunnen worden gehanteerd. Er zijn verschillende manieren om te bieden op een huis. Dit wordt bepaald door de verkoper. Je kunt de volgende vormen tegenkomen: onderhandelen, verkoop bij inschrijving, online bieden en veiling.

Jop BrouwerNVM-makelaars mogen tijdens een onderhandeling verschillende partijen niet tegen elkaar uitspelen. Wat is uitspelen? We leggen het uit.

Jelle Jansen

Het is misschien wel de belangrijkste (en spannendste!) stap bij het kopen van jouw droomhuis: bieden. Bieden en onderhandelen, wat mag wel en niet? Wij geven je graag helderheid over de spelregels bij onderhandeling over de aankoop van een huis.

1.shutterstock 765765574 kopieVanaf 1 maart kun je over 2022 belastingaangifte doen. Een groot deel van de belastingaangifte is al voor je ingevuld en je hoeft het alleen nog goed te controleren. Dit geldt niet voor de aftrekposten omdat deze persoonsgebonden zijn. Door aftrekposten te gebruiken voorkom je dat je onnodig veel belasting betaalt. Als huiseigenaar kun je de volgende posten opvoeren. 

 nvm open huizen dag 1 april 1200x849pxDeze keer weer geheel vrijblijvend en laagdrempelig meerdere huizen op één dag bezichtigen. Op zaterdag 1 april 2023 kan dit weer. De NVM Open Huizen Dag op 1 april 2023 is van 11.00 tot 15.00 uur. Je kunt vrijblijvend zonder afspraak de deelnemende huizen bekijken. Bekijk hier de deelnemende huizen en stippel van te voren een route uit. De eigenaren van de woning zullen je van harte ontvangen om je het huis te laten zien. 

 

Logo AlpinaPer 13 maart 2023 gaat Heilbron Leiden over naar Alpina. Onder de nieuwe naam bieden we straks alle financiële dienstverlening onder één dak aan: van verzekeringen tot hypotheken en pensioenen. De service die u van ons gewend bent, verandert niet: u bent en blijft verzekerd bij de maatschappij waar uw polissen zijn ondergebracht en wij blijven uw vertrouwde adviseur.

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.