Na zeven mooie jaren wonen in ’t Duyfrak in Valkenburg, gingen Hilze en Amar op zoek naar een ruimere woning met meer speelgelegenheid nabij voor de kinderen. Bovendien wilden ze dichter bij Leiden wonen, waar ze allebei vandaan komen. “We zijn heel blij dat we zijn ingeloot voor een herenhuis in nieuwbouwproject Het Fortuyn in Voorschoten.” Volgens planning is de nieuwe woning in september 2023 gereed. “Na een extra verbouwing is het onze bedoeling om het jaar 2024 in te luiden op onze nieuwe stek.”

Hilze en AmarVoorspoedige verkoop
Dat ze nog een jaar tijd hebben, gaf rust om hun huidige huis in Valkenburg alvast te koop te zetten en voor een goede prijs te verkopen. “De markt is zo bizar nu en vanwege de oorlog in Oekraïne ook wel weer onzeker. Zelf hadden we het plan om pas eind van dit jaar ons huis te koop te zetten. Daarom was het fijn om op deskundig, eerlijk en duidelijk advies van makelaar Jelle Jansen van De Leeuw te kunnen rekenen. Jelle kwam bij ons thuis en we spraken af om de lijntjes kort te houden. Voor een grote organisatie als De Leeuw, vinden we de communicatie opvallend goed geregeld. Op een gegeven moment besloten we niet langer te wachten en de onzekerheid weg te nemen. Toen ging alles heel snel. Binnen een week waren de foto’s gemaakt en stond ons huis officieel te koop. De afspraken voor bezichtigingen stroomden binnen en twee weken later was de verkoop een feit.” 

Hilze: “We hebben er een heel goed gevoel bij. Langer wachten zou risico’s met zich meegebracht hebben. De markt verandert zo snel. Het is fijn dat we nu plannen kunnen maken en weten waar we aan toe zijn. We kunnen nu budgetteren voor onze vervolgstappen. Nu komt het leukste deel om de keuken, badkamer en aankleding uit te zoeken.” Van de 16 kijkers deden de meesten ook een bod. Uiteindelijk is het huis verkocht aan de hoogste bieder. Op 30 september a.s. vindt de overdracht plaats. Er is dus tijd genoeg om deze zomer langzaam op te ruimen en in te pakken. Wel zo prettig, want waar Hilze en Amar in Valkenburg kwamen wonen met één kind, verlaten ze deze plek nu met drie jonge kinderen van 2, 5 en 11 jaar. Bovendien is de oudste verstandelijk beperkt en mindervalide, wat extra aandacht, tijd en energie vraagt. 

Kwartiertje fietsen
De verhuizing heeft geen gevolgen voor de school van de kinderen. Hilze en Amar komen allebei uit Leiden en hebben altijd de wens gehad om terug te gaan. Daarom fietst Amar nu iedere dag met plezier een kwartiertje heen en weer om de kinderen naar school te brengen in Leiden. “Straks wonen we dichter bij de school en op de rand van Leiden en Voorschoten, een mooie combinatie van het beste van beide. We kijken er enorm naar uit om daar ons gezinsleven te vervolgen.” 

Speeltuin
Amar werkt al 7 jaar bij de afdeling Sales van een grote logistieke dienstverlener op Schiphol. “Sinds corona hoef ik nog maar een dag per week op kantoor te zijn. Heel fijn om zo werk en prive te kunnen combineren. Het scheelt mij enorm veel reistijd.” Hilze werkt parttime als hartfunctielaborant op een buitenpoli van het LUMC, pal tegenover hun toekomstige huis. Ook dat is ideaal. “We wonen straks niet alleen vlakbij mijn werk, maar ook pal naast een speeltuin. Ik kan dus vanuit het raam zien hoe het met de kinderen gaat. Voor onze oudste dochter is dat extra waardevol.”

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.