Bij een huis kopen komt veel kijken. Goed en betrouwbaar hypotheekadvies is daarom belangrijk. Onze relaties Thomas en Mirthe delen graag hun ervaring met De Leeuw Hypotheken. Thomas (25) is geboren en getogen in Rijnsburg. Zijn vriendin Mirthe (22) woont in Bergschenhoek. Ze leerden elkaar kennen via het schaatsen. Daarnaast is Thomas een actief kitesurfer. “We willen samenwonen en zochten een huis in de buurt van Rijnsburg.

Dichtbij de kust vanwege het surfen. We werden verliefd op een karakteristieke, vrijstaande woning met erker, dakterras en kleine tuin aan de Heerenweg.” Het is een wat ouder pand, waarvan de vloer 14 centimeter is verzakt. Sinds het stel de sleutel heeft ontvangen wordt er hard gewerkt om alles grondig te moderniseren en te verduurzamen. Onder andere met vloerverwarming, dakisolatie en dubbel glas. Mirthe: “Dit wordt ons paleisje voor de komende jaren.” Aanvankelijk wilde het stel het appartement van Thomas’ oma overkopen. Maar na een gesprek met een financieel adviseur bleek dat er meer mogelijk was. “Niet veel later zagen we dit huis in de verkoop bij De Leeuw en gingen ervoor.”

Thomas en Mirthe Meer mogelijk dan verwacht Thomas is opgeleid tot meubelmaker en verkoopt vloeren. “Hij is dus zelf ook best handig, daarom durfden we dit aan”, aldus Mirthe. Thomas vertelt: “Mijn buurvrouw werkt bij De Leeuw en via haar kwamen we in aanraking met De Leeuw Hypotheken. Het meedenken over allerlei details en mogelijkheden en het persoonlijke contact voelden direct heel prettig. We werden deskkundig geadviseerd, ook met het oog op de toekomst.

Uiteindelijk konden we meer lenen dan we dachten om ook alle renovatiewerkzaamheden te kunnen betalen. Geen vraag was te gek en we werden snel geholpen. Het is ons eerste huis, dus alles was voor ons nieuw. Heel fijn om meteen een goed gevoel te krijgen in het contact met de adviseurs Anne en Henk. Kort en krachtig vatten zij steeds voor ons samen wat in de contracten of andere documenten stond en ze checkten of we het ermee eens waren. Ook gaven zij het advies om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten om de hypotheek rond te kunnen krijgen. En we kregen de tijd om onze werkgeversverklaringen te regelen, bijvoorbeeld. Dat klantvriendelijk meedenken was enorm fijn.”

Voordat de vloer klaar is, de keuken geplaatst is en de verhuisdozen en meubels naar binnen zijn gebracht zal het hartje zomer zijn. Mirthe: “We doen zoveel mogelijk alles zelf in de weekenden.” “Vaak hoor je dat het voor starters lastig is om een betaalbaar huis te vinden. Als je goed berekent wat je wilt en je hebt twee salarissen, dan kun je verder komen dan je denkt”, aldus Thomas. Mirthe: “En niet alles hoeft voor ons direct perfect te zijn. Ga dus gerust een extra gesprek aan. Wij hadden vier offertes en zijn blij met onze keuze voor De Leeuw.”

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.