CoronavirusDe regels rondom het Coronavirus worden dagelijks verder aangescherpt om de snelheid van het virus in te dammen. Niet alleen binnen de makelaardij is er veel sociaal contact, ook bij hypotheek- en verzekeringsgesprekken is dit het geval. De Leeuw Groep houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgt uiteraard de richtlijnen van het RIVM op. Voor uw en onze gezondheid houden wij ons aan de volgende richtlijnen:

 • De afspraken voor een persoonlijk hypotheek- of verzekeringsadviesgesprek verschuiven naar digitaal en zullen zoveel mogelijk telefonisch worden afgehandeld.
 • Wij werken in kleinere teams en vanuit huis.
 • Onze vestigingen blijven vooralsnog geopend.
 • Onze collega's zijn, zoals gebruikelijk, via telefoon en e-mail goed bereikbaar.
 • Bezichtigingen kunnen echter doorgaan want een te bezichtigen woning is géén privésituatie maar een werksituatie. Samen met de andere brancheorganisaties heeft NVM afgesproken:
 • Meerdere bezichtigingen per dag kunnen plaatsvinden, mits iedereen zich houdt aan de RIVM-maatregelen.
 • Bezichtigingen vinden plaats met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden en eventueel de aankoopmakelaar.
 • Andere mensen die de woning willen bezichtigen wachten buiten.
 • Alle aanwezigen dragen verplicht mondkapjes en we maken gebruik van handschoentjes.
 • Het huis wordt tijdens en in elk geval na elke bezichtiging goed geventileerd.
 • Klik hier voor meer informatie.

Wij houden u op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Verbond van Verzekeraars - veelgestelde vragen

Sinds december 2019 is er een uitbraak van een nieuw coronavirus in China. De uitbraak begon in de stad Wuhan, provincie Hubei. Inmiddels is het virus ook in andere landen aangetroffen. Het virus verspreidt zich van mens tot mens en via de lucht. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft als u op vakantie bent of op vakantie gaat naar een land waar het coronavirus heerst. We hebben de informatie hierover voor u gebundeld en de antwoorden op de meeste gestelde vragen kunt u hieronder vinden. Lees meer


De Leeuw Blog | De coronacrisis en haar effecten voor de woningmarkt

De Nederlandse woningmarkt herstelde zich na de kredietcrisis razendsnel. De krapte is groter dan ooit en dus liepen de prijzen op tot ongekende niveaus. En nu is er de volgende crisis: een gezondheidscrisis met een grote impact op de economie. En dus wellicht ook op de woningmarkt. We wagen ons aan een eerste, voorzichtige, prognose. Lees hier de blog van Wim de Leeuw.

 

Onderneming en corona: Sta stil bij de nieuwe risico's.

Breid je je dienstverlening uit door corona? Gooi je tijdelijk het roer om of ligt je bedrijf stil? Zit al je personeel thuis? Sta dan ook even stil bij de consequenties voor je bedrijfsverzekeringen. Heb je normaliter een restaurant en bezorg je nu maaltijden? Werken je medewerkers massaal thuis en gebruiken ze daarbij spullen en apparatuur die normaal op kantoor staan? Heb je ineens te maken met een leegstaand kantoorpand? Lees meer.

 

Is het slim om nu mijn hypotheek over te sluiten?

Naast gezondheidsrisico’s brengt de coronacrisis economische onzekerheid met zich mee. Bijna alle hypotheekverstrekkers hebben daardoor de rente iets verhoogd. Betekent dit dat u uw hypotheek nu snel moet oversluiten? Lees meer.

 

Uitstel van betaling hypotheek door coronacrisis

De coronacrisis raakt menigeen direct hard in haar of zijn portemonnee. Soms is de nood zo hoog, dat mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Gelukkig hebben veel banken hiervoor een tijdelijke oplossing bedacht. Lees meer

 

Noodwet voor VVE's in Coronacrisis

De afgelopen periode hebben veel VvE’s geworsteld met de vraag hoe het nu verder moet met het vergaderen en besluiten, omdat de Vergaderingen van Eigenaars geen doorgang kunnen vinden als gevolg van de coronacrisis. Lees meer

 

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.