InbrekerNieuw doelwit inbrekers: de schuur en berging. Maakt u gebruik van goede sloten en anti-inbraakstrips of vindt u dit niet nodig? Misschien doet u de schuur negen van de tien keer zelfs helemaal niet op slot. Zonde, want de kans dat inbrekers toeslaan in de schuur is groot en dat terwijl de waarde van de spullen die de gemiddelde Nederlander in de bergruimte heeft liggen rond de € 3.000,- ligt.

Bewustwording
Na onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken blijkt dat vier op de tien Nederlanders toegeeft dat hun schuur of berging slecht beveiligd is. Zij geven de beveiliging van hun woning een 7,2 terwijl de beveiliging van de opslagruimte slechts een 5,8 scoort. Ook inbrekers zijn zich hiervan bewust. Reden genoeg om mensen extra alert te maken op het aantal inbraken in schuren en de risico’s die mensen lopen. Want ook in de schuur staan over het algemeen veel waardevolle spullen, zoals elektrische fietsen en gereedschapskisten.
Zit uw schuur niet op slot? Dan is de kans aanwezig dat de verzekeraar de schade niet dekt. Overigens geldt voor bepaalde objecten zoals motoren, (brom)fietsen, e-bikes enz. dat uw verzekeraar kan eisen dat ook in een goed afgesloten schuur het object is beveiligd door middel van een goedgekeurd slot.
Vijf tips om een inbraak te voorkomen
Wat kunt u zelf doen om ervoor te zorgen dat inbrekers uw schuur of berging overslaan? We geven vijf tips:
  1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
  2. Maak gebruik van dievenklauwen en anti-inbraakstrips.
  3. Plak eventuele ramen af met folie zodat niemand kan zien wat er in de schuur staat.
  4. Zorg dat de ramen goed beveiligd zijn, bijvoorbeeld door middel van een smeedijzeren bescherming.
  5. Plaats buitenverlichting met een sensor die aanslaat zodra er iemand langsloopt.
Bent u benieuwd hoe goed uw schuur of berging beveiligd is? Doe dan de inbraakpreventietest en kijk wat u allemaal nog kunt doen om een inbraak bij uw thuis te voorkomen.

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.