Onze Leeuwen, een team van betrokken en enthousiaste medewerkers met kennis van zaken. Maak kennis met Caroline Parlevliet, Applicatiebeheerder voor De Leeuw Groep.

 

Cocetina begin werkdag

Hoe begint je dag?

Ik hoor mijn wekker zelden. Hij staat ingesteld op 7:00 uur, maar dan ben ik vaak al wakker. Meestal blijf ik nog wel even liggen, ik check het nieuws en bekijk alvast m’n agenda voor die dag. Ik ben een planner, ik houd niet van haasten. Ik neem de tijd om te douchen, de vaatwasser uit te ruimen, te ontbijten. En dan is het ineens half 9 en moet ik alsnog als een speer op de fiets om op tijd op het werk te zijn. Vandaag werk ik vanuit huis, dus kan ik gelijk aan de slag!

Wat vind je het leukste aan je werk?

Mijn werk is gevarieerd. Ik kan er m’n creativiteit in kwijt. Je werkt toe naar een oplossing en het geeft een voldaan gevoel als ik een collega op weg kan helpen.

Als applicatiebeheerder ben je degene die de software onderhoudt zodat collega’s en onze relaties er efficiënt en probleemloos mee kunnen werken. In geval van problemen ben ik het eerste aanspreekpunt. Om zeker te weten dat het aan de software ligt (en niet aan de gebruiker), probeer ik de situatie eerst te reproduceren. Vervolgens probeer ik vast te stellen wat de oorzaak is. Als ik dit zelf niet kan oplossen, maak ik een melding aan bij de servicedesk van de betreffende softwareleverancier.

Niet elke leverancier reageert even snel. Het is de kunst om de prioriteit van je melding duidelijk te maken en daarbij positief te communiceren. Wanneer je de lijntjes met die medewerkers kort houdt, zetten ze voor jou graag een stapje extra. En als het nodig is, gooi ik m’n charmes in de strijd. Altijd handig, een vrouw in een ‘mannenwereld’…

De ideale werkdag?

De ideale werkdag is een dag waarop ik uitgerust kan starten en aan alle werkzaamheden toe kom die ik voor die dag gepland had. Als ik daarbij nog wat extra’s heb kunnen doen, of iemand positief heb kunnen verrassen, is de dag voor mij helemaal af.

 

 

Cocetina Einde Werkdag

Had je een drukke dag?

Eigenlijk niet, ook al heb ik doorgewerkt en geen pauze genomen. Het gaat erom hoe je je dag indeelt. Tijdens de CiEP-cursus hebben we geleerd om je agenda beter in te delen en hierin ook ruimte te maken voor werkzaamheden die je van tevoren niet verwacht. Denk aan telefoontjes of bezoekjes van collega’s die ‘even’ wat willen vragen.

Sindsdien voel ik niet meer de frustratie omdat ik hard gewerkt heb maar niets heb kunnen afmaken. Ik kom gezelliger thuis en houd energie over voor het huishouden, een avondwandeling of een tenniswedstrijdje.

Waarom werk je bij De Leeuw?

De Leeuw is een bedrijf dat kansen biedt. Je hebt mogelijkheden om je te ontwikkelen, om door te groeien of te switchen naar een andere divisie. Toen ik hier 32 jaar geleden werd aangenomen als administratief medewerkster, moest ik de post inpakken en de enveloppen met een natte spons dichtplakken. Al na twee maanden schoof ik door naar de volmachtafdeling waar ik particulier, en later zakelijk acceptant werd. Toen later bleek dat ik meer affiniteit had met ANVA dan mijn collega’s, kwam ik op de afdeling ICT terecht, waar ik echt op m’n plek zit.

En nu, wat ga je doen?

Uitloggen, de eetkamertafel vrijmaken en koken. Na het eten kleed ik me om, pak m’n racket en fiets ik naar de tennisvereniging. Even een uurtje rammen….

 

Werken bij ons

Bij De Leeuw Groep hechten we veel waarde aan een persoonlijke en enthousiaste aanpak en een grote kennis van het vakgebied en de lokale markt. Onze medewerkers zien het dan ook als een uitdaging om voor iedere situatie een passende oplossing te vinden. En daar kun jij ook een bijdrage aan leveren, bekijk hier onze vacatures.

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.