De Leeuw Blog

Kennis en ervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn bovenmatig goed opgeleid en beschikken gezamenlijk over honderden jaren ervaring.

Dit blog is één van de manieren om u te laten delen in die kennis en ervaring. Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. En soms is ons vak ingewikkelder dan het lijkt. Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde.

Vijf tips voor als u op reis gaat met (veel) contant geld

shutterstock_266731658

U gaat met vakantie en wilt contant geld meenemen. Waar moet u rekening mee houden? Onze tips en aanbevelingen.

De ANVR heeft reizigers naar Griekenland geadviseerd om voldoende contant geld mee te nemen. Dat is een begrijpelijk advies. Maar houdt u rekening met de gevolgen voor uw reisverzekering. Vijf tips.

Tip 1: Zorg dat u contant geld hebt meeverzekerd op uw reisverzekering

De tijd dat we voor elke vakantie naar de bank moesten om Nederlands geld te wisselen voor buitenlandse valuta, ligt al weer ver achter ons. In het merendeel van de landen kan met een pinpas of creditcard worden betaald. En pinautomaten vind je inmiddels ook vrijwel overal ter wereld. Dat houdt in dat contant geld en cheques op de meeste reisverzekeringen niet meer standaard zijn meeverzekerd. Uiteraard is het wel mogelijk om contant geld, tegen een extra premie, mee te verzekeren. De maximale dekking verschilt van verzekeraar tot verzekeraar en bedraagt meestal tussen € 250,- tot € 750,--. Deze maxima gelden soms per verzekerde op de polis, maar soms ook voor alle verzekerden gezamenlijk. 

Tip 2: Bewaar de pinbonnetjes - zorg dat u kunt bewijzen dat u zoveel geld bij u hebt

Er wordt flink gefraudeerd met reisverzekeringen, zie daarover ook onze blog De kleine lettertjes (4) : Gerommel met uw reisverzekering. Het is daarom logisch dat u in staat zult moeten zijn om achteraf aan te tonen dat u veel contant geld bij u had. Bewaar daarom de pinbonnetjes!

Tip 3: Neem 'de beste voorzorgsmaatregelen' om te voorkomen dat uw geld wordt gestolen

In de Nederlandse wet is een bepaling opgenomen dat een verzekering geen dekking mag bieden voor schade die met opzet of roekeloosheid is veroorzaakt. Reisverzekeraars gaan daar nog een stapje verder mee. Ze verlangen van u als verzekerde dat u ‘de beste voorzorgsmaatregelen neemt’ om schade te voorkomen. Maar wat is dat precies? Bewaart u uw contante geld op de plek die het meest veilig is. Als u uw contante geld in uw tent bewaart en niet in de afgesloten achterbak van uw auto, dan heeft u niet de meest veilige plek gekozen. Als u in een hotel overnacht, maak dan gebruik van een kluisje. Campings verhuren soms kluisjes bij de receptie, maakt u daar vooral gebruik van!

Tip 4: Verdeel uw contante geld onder meerdere reisgenoten

Toegegeven, het ligt natuurlijk voor de hand om het risico van verlies en diefstal te spreiden door het geld te verdelen onder meerdere (volwassen) reisgenoten.

Tip 5: Geld gestolen? Doe aangifte!

Mocht uw geld worden gestolen, doe dan direct aangifte bij de politie. Dat is belangrijk om uw schade te kunnen claimen bij de verzekeraar.!

Gerelateerde berichten

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.