De Leeuw Blog

Kennis en ervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn bovenmatig goed opgeleid en beschikken gezamenlijk over honderden jaren ervaring.

Dit blog is één van de manieren om u te laten delen in die kennis en ervaring. Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. En soms is ons vak ingewikkelder dan het lijkt. Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde.

MakelaarJoost : Licht aan de horizon

Ken je het verhaal van dat voetbalelftal in die oranje shirts en zwarte broek? Die dachten dat zij één coach hadden. Dat bleken er 16 miljoen te zijn.  Het lijkt erop dat dit voor de woningmarkt ook van toepassing is. Werkelijk iedereen heeft er wel een mening over, heel Nederland denkt het te weten. Daarom schrijf ik af en toe een berichtje op deze blog, om te verduidelijken hoe de regionale markt in elkaar zit en waar ik als makelaar tegenaan loop. Als ik dit schrijf kom ik net van een Avond Open Huis waar 27! kijkers op af kwamen.

Eén kijkavond, 27 potentiële kopers. Dat zegt iets over de markt op dit moment. Er is steeds meer “koopbereidheid” onder de huizenzoekers. Dat is eigenlijk al in mei en juni begonnen. Voor de zomervakantie heb ik gemiddeld 2 huizen per week verkocht: 12 in 6 weken. Ze vielen, zoals ik dat zeg, als rijpe appelen van de boom. De laatste tijd geven de berichten in de kranten dit ook aan: “Veel meer huizen verkocht dan in dezelfde periode in 2012″. Alle positieve berichten over de huizenmarkt die aangeven hoe aantrekkelijk het is om nu te kopen, blijken een belangrijke stimulans voor huizenkopers.

Dus de huizenmarkt trekt weer aan? In aantallen wel, qua prijzen nog lang niet. Het zijn de verkopers, die bereid waren om hun vraagprijs op een reëel niveau in te zetten, waarvan het huis verkocht werd. Want met het aantal woningen dat nog steeds te koop staat, staan de prijzen nog steeds onder druk. Maar zolang er meer en meer mensen overwegen om nu een huis te kopen, komt het met de huizenprijs op den duur wel goed. Niet dat ik verwacht dat we op korte termijn op het oude niveau terug zullen zijn. Het is een kwestie van tijd en geduld. En als je de prijs niet krijgt die je in gedachte hebt, blijf dan lekker wonen. Dan zijn wij je bij De Leeuw Makelaardij te zijner tijd graag van dienst.

Voorlopig zie ik dat de positieve trend van voor de zomer zich voortzet en wij kijken uit naar de landelijke Open Huizen Route van 5 oktober a.s., waar wij hopelijk weer veel kijkers zullen ontmoeten.

Wat mij betreft wordt de horizon steeds lichter en daar word ik blij van. Het is mooi  om na alle negatieve berichten (sinds 2008!) eindelijk steeds meer positieve geluiden te horen. En in de praktijk te zien! Het gaat niet vanzelf, maar het gaat goed komen. De aanhouder wint!

Met huiselijke groet,
Makelaar Joost

 

Vragen & Reacties

Er zijn nog geen vragen of reacties. Wees de eerste die een vraag stelt of een reactie geeft
Gast
zondag 05 april 2020

Gerelateerde berichten

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.