De Leeuw Blog

Kennis en ervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn bovenmatig goed opgeleid en beschikken gezamenlijk over honderden jaren ervaring.

Dit blog is één van de manieren om u te laten delen in die kennis en ervaring. Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. En soms is ons vak ingewikkelder dan het lijkt. Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde.

Samenwonen? Samen verzekeren!

shutterstock_204628354

Als u gaat samenwonen, zult u niet als eerste aan uw verzekeringen denken. Toch is het van belang om aandacht aan dit onderwerp te besteden. Dubbele verzekeringen kunnen onnodig geld kosten. Een overzicht.

 

Het samenvoegen van uw verzekeringen

Het samenvoegen van uw individuele verzekeringen in een gezamenlijke pakketpolis is allereerst een stuk goedkoper. Maar daarnaast levert het u gemak op, omdat u beiden bij dezelfde verzekeraar verzekerd bent.

 

Inboedelverzekering

Als uw inboedelverzekering langer dan een jaar loopt, dan kunt u hem daarna maandelijks opzeggen. Soms gaat samenwonen gepaard met het samenvoegen van twee inboedels, maar vaak worden er ook nieuwe spullen aangeschaft. Het is verstandig om te controleren of de verzekerde som nog correct is.Een inboedelverzekering kent vaak een maximaal verzekerd bedrag voor kostbaarheden zoals computers. Als u beiden een dure laptop hebt, dan zou het kunnen zijn dat de verzekering daarop moet worden aangepast.

 

Opstalverzekering

Als het huis van één van u is verkocht, kunt u de opstalverzekering opzeggen op de datum van het notarieel transport.

 

Autoverzekering

Uw autoverzekering(en) kunnen in beginsel blijven doorlopen. Wist u dat de premie van een autoverzekering soms ook gebaseerd is op uw woonplaats of postcode? Het zou kunnen zijn dat de premie van uw autoverzekering door een verhuizing wordt gewijzigd. Het is sowieso goed om de dekking van uw autoverzekering periodiek te controleren, misschien is het feit dat u gaat samenwonen daarvoor een goede aanleiding.

 

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering met een 'gezinsdekking' is goedkoper dan twee individuele doorlopende reisverzekeringen. Het kan voordelig zijn om samen één nieuwe verzekering af te sluiten.

 

Rechtsbijstandverzekering

Ook bij een rechtsbijstandverzekering is een polis met gezinsdekking voordeliger dan twee separate polissen.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Voor een aansprakelijkheidsverzekering geldt hetzelfde: Een aansprakelijkheidsdekking met gezinsdekking is goedkoper dan twee separate polissen.

 

Zorgverzekering

Als één van u verzekerd is binnen een collectief van de werkgever, dan is het vaak mogelijk dat uw partner op deze polis wordt meeverzekerd. Dat kan voordelig zijn, de korting kan oplopen tot 10%. Wijziging van zorgverzekering kan steeds op 1 januari van het nieuwe jaar.

 

Levensverzekeringen

Stel dat één van u beiden zou komen te overlijden. Is de ander dan nog in staat om de woonlasten te blijven betalen of de zorg van eventuele kinderen op zich te nemen? Misschien wilt u dat uw partner financieel goed verzorgd achterblijft. Als u al een levensverzekering heeft, dan kan het goed zijn om kritisch te kijken naar de begunstiging van de polis. Maar misschien wilt u ook wel een speciale overlijdensrisicoverzekering afsluiten. We adviseren u om dit onderwerp te bespreken met een deskundige in verband met de fiscale aspecten.

 

Vragen?

U kunt hier uw vragen kwijt over dit onderwerp.

 

Vragen & Reacties

Er zijn nog geen vragen of reacties. Wees de eerste die een vraag stelt of een reactie geeft
Gast
zondag 05 april 2020

Gerelateerde berichten

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.