De helft van alle Nederlanders heeft géén wintersportdekking op de reisverzekering. Jaarlijks raken 60.000 Nederlanders gewond tijdens de wintersport, tussen 1.500 en 3.000 daarvan belanden in het ziekenhuis.  Waarom een reisverzekering met wintersportdekking belangrijk is.

ZONDER WINTERSPORTDEKKING OP UW REISVERZEKERING

De medische kosten worden voor een deel vergoed door uw zorgverzekeraar. Wel gelden er belangrijke beperkingen.

  1. er moet sprake zijn van een ongeval binnen de Europese Unie of in een 'verdragsland';
  2. de behandeling moet noodzakelijk zijn;
  3. er worden nooit meer kosten vergoedt dan een vergelijkbare behandeling in Nederland zou kosten;


Weinig wintersporters realiseren zich dat veel van de ziekenhuizen in Oostenrijk of Zwitserland die skiletsel behandelen, particuliere ziekenhuizen zijn. De kosten van behandeling en verblijf kunnen daardoor enorm oplopen.

Maar ik heb toch een 'gewone reisverzekering', zult u zich afvragen? De meeste 'gewone' reisverzekeringen bieden geen dekking voor 'gevaarlijke sporten'. Gevaarlijke sporten zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, paragliding, kiten, parachutespringen, raften, abseilen, delta- en ultralight vliegen, paragliding, zweefvliegen, hanggliding, wildwatervaren, diepzeeduiken, afdalen in grotten. Maar ook de meeste wintersporten zoals skiën, snowboarden, ijshockey , ijsklimmen, bobsleeën, skispringen, ski-alpinisme en heliskiën.

MET WINTERSPORTDEKKING OP UW REISVERZEKERING

Een gedeelte van de medische kosten wordt vergoedt door uw zorgverzekeraar. Als u geneeskundige kosten hebt meeverzekerd op uw reisverzekering dan worden de medische kosten in niet-verdragslanden òf de kosten die hoger zijn dan in Nederland, vergoed door uw reisverzekeraar. Ook uw eigen risico kunt u via de reisverzekeraar vergoed krijgen.

Verder worden, na een ongeval, ook de volgende kosten gedekt door uw reisverzekeraar:

Waarschuwing: Veel wintersporters komen in particuliere klinieken terecht, waar soms kostbare behandelingen worden uitgevoerd die niet noodzakelijk zijn. Zorg voor een wintersportdekking, maar neem ALTIJD contact op met uw verzekeraar of de Alarmcentrale voordat u zich medisch laat behandelen. De kosten van niet-noodzakelijke medische behandelingen worden door geen enkele verzekering vergoed!

Vragen?

Uw vragen kunt u hieronder aan ons kwijt!