De Leeuw Blog

Kennis en ervaring staan bij ons hoog in het vaandel. Onze medewerkers zijn bovenmatig goed opgeleid en beschikken gezamenlijk over honderden jaren ervaring.

Dit blog is één van de manieren om u te laten delen in die kennis en ervaring. Ervaringen met huizen en verzekeringen vormen een geliefd onderwerp op verjaardagen. En soms is ons vak ingewikkelder dan het lijkt. Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde.

Skiën of snowboarden? Denk aan de wintersportdekking op uw reisverzekering.

De helft van alle Nederlanders heeft géén wintersportdekking op de reisverzekering. Jaarlijks raken 60.000 Nederlanders gewond tijdens de wintersport, tussen 1.500 en 3.000 daarvan belanden in het ziekenhuis.  Waarom een reisverzekering met wintersportdekking belangrijk is.

ZONDER WINTERSPORTDEKKING OP UW REISVERZEKERING

De medische kosten worden voor een deel vergoed door uw zorgverzekeraar. Wel gelden er belangrijke beperkingen.

  1. er moet sprake zijn van een ongeval binnen de Europese Unie of in een 'verdragsland';
  2. de behandeling moet noodzakelijk zijn;
  3. er worden nooit meer kosten vergoedt dan een vergelijkbare behandeling in Nederland zou kosten;


Weinig wintersporters realiseren zich dat veel van de ziekenhuizen in Oostenrijk of Zwitserland die skiletsel behandelen, particuliere ziekenhuizen zijn. De kosten van behandeling en verblijf kunnen daardoor enorm oplopen.

Maar ik heb toch een 'gewone reisverzekering', zult u zich afvragen? De meeste 'gewone' reisverzekeringen bieden geen dekking voor 'gevaarlijke sporten'. Gevaarlijke sporten zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, paragliding, kiten, parachutespringen, raften, abseilen, delta- en ultralight vliegen, paragliding, zweefvliegen, hanggliding, wildwatervaren, diepzeeduiken, afdalen in grotten. Maar ook de meeste wintersporten zoals skiën, snowboarden, ijshockey , ijsklimmen, bobsleeën, skispringen, ski-alpinisme en heliskiën.

MET WINTERSPORTDEKKING OP UW REISVERZEKERING

Een gedeelte van de medische kosten wordt vergoedt door uw zorgverzekeraar. Als u geneeskundige kosten hebt meeverzekerd op uw reisverzekering dan worden de medische kosten in niet-verdragslanden òf de kosten die hoger zijn dan in Nederland, vergoed door uw reisverzekeraar. Ook uw eigen risico kunt u via de reisverzekeraar vergoed krijgen.

Verder worden, na een ongeval, ook de volgende kosten gedekt door uw reisverzekeraar:

  • beschadiging of verlies van eigen of in het buitenland gehuurde wintersportartikelen (met uitzondering van bindingen, skistokken en beslag);
  • ongebruikte skipassen, skilessen en gehuurde ski-uitrusting;

Waarschuwing: Veel wintersporters komen in particuliere klinieken terecht, waar soms kostbare behandelingen worden uitgevoerd die niet noodzakelijk zijn. Zorg voor een wintersportdekking, maar neem ALTIJD contact op met uw verzekeraar of de Alarmcentrale voordat u zich medisch laat behandelen. De kosten van niet-noodzakelijke medische behandelingen worden door geen enkele verzekering vergoed!

Gerelateerde berichten

De Leeuw maakt gebruik van cookies op haar website, onder meer om uw ervaring op onze website te verbeteren. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.
Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.